Комплект для приготування сиру Лімбургер
(закваска +фермент +стартерна культура плісняви)
Лімбургер
сир із Бельгії, але зараз більш знаменитий у Німеччині та Австрії.
Лімбургер належить до сирів із "митою" скоринкою, має щільнішу, ніж у Ребльошона структуру й ароматну, пікантну, жовтогарячу скоринку.
За технологією сир формують чотирикутну, але класична кругла форма головки ніяк не вплине на смак сиру.
Особливість приготування цього сиру полягає в промиванні скоринки розчином солі що 2 дні, саме завдяки цій процедурі, під час взаємодії зі стартерами білої плісняви, на поверхні сиру починають рости Бреві бактерії ( Brevibacterium ) і скоринка набуває жовтогарячого кольору, пікантного смаку та злегка липкої консистенції. Для яскравішого кольору скоринки сиру в розсол для обмивання рекомендується додавати кілька крапель натурального барвника для сирів АННАТО
Смак сиру чітко окреслений, гострий, пряний, солонуватий, дуже характерний.
Лімбургер подають із яблучним сидром, пивом або червоним кріпленим вином. Сир чудово гармонує із зеленим луком і чорним хлібом.
Визирає сир від 4 тижнів до 3 місяців.
У 4 тижні молодий Лімбургер — ніжний вершковий з ароматною скоринкою.
А в 3 місяці — це зрілий сир із дуже інтенсивним смаком і ароматом! ― припаде до смаку лише справжнім гурманам сирів із "митою" скоринкою саме через її різкий, специфічний аромат.
Найпопулярніший Лімбургер, який визрів 6 тижнів.
Багато хто перед вживанням зрізають пікантну скоринку сиру та насолоджуються смачною м'якоттю...
Цей різновид сиру готують у прямокутних формах, які є в нас у наявності. Але Ви можете приготувати сир будь-якої форми — на смак це, звісно ж, не вплине.
Молоко потрібно використовувати домашнє, попередньо пастеризоване.
комплект розрахований на 8 л молока.
вихід сиру 1000-1200 грамів
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Користувальницькі характеристики | |
Зберігання комплекту | в холодильнику 1 місяць |
Рекомендації | використовувати домашнє, пастеризоване молоко |
Тривале зберігання 1 рік | закваску прибрати в морозилку, стартер і фермент залишити в холодильнику |
Розфасовка | комплект(закваска+фермент+стартер) на 8(л) молока |
Рецепт приготування | кожному покупцеві в електронному вигляді |
- Ціна: 29 ₴/упаковка