Комплект для приготування козячого сиру Валенсе (Valencay)
(закваска + фемент + стартери цвілі +фруктова зола)
Валансе
— один із найвідоміших французьких сирів із козячого молока. Він виробляється в провінції Беррі.
Сир після приготування посипають дрібномеленим вугіллям, поверх якого виростає ніжна біла цвіль.
Під скоринкою — ніжна м'якоть, трохи солодкуватий і віддає лісовим горіхам і сухофруктами. Смак лісового горіха, змішаний з ароматом деревної золи та запахом лісу, довго залишається в роті.
Найсмачніший Валансе виходить, коли кози живляться зеленою травою.
Сир гарний у будь-якому вигляді: поки молодий, його подають як закуску або десерт із келихом білого сухого вина, коли сир стане зрілим його запікають і додають у салати.
Оригінальний Валансе виготовляють у формі посіченої піраміди, але Ви можете приготувати сир будь-якої форми — на смак це не вплине.
Термін визрівання від 14 днів до 5 тижнів.
Комплект розрахований на 8 л молока
Вихід сиру приблизно 1000-1200 грамів. Вийде 4-5 головок сиру вагою приблизно 250 г.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Користувальницькі характеристики | |
Зберігання комплекту | 1 місяць в холодильнику |
Рекомендації | використовувати молоко кіз, харчуються зеленим кормом |
Тривале зберігання 1 рік | закваску прибрати в морозилку,фермент і стартер залишити в холодильнику |
Термін визрівання | від 14 днів до 5 тижнів |
Розфасовка | Комплект(закваска+фермент+стартер+зола) на 8(л) молока |
Рецепт приготування | кожному покупцеві в електронному вигляді |
- Ціна: 33 ₴/упаковка