ПАПРИКА мелена, сушена - 25г
Для додавання в різні сири і маринади. Для обробки скоринки сирів (БУЛЕТ д*АВЕН, МАНЧЕГО, КАЧОТТА...), завдяки чому вона набуває яскравий, приємний колір і незабутній аромат.
Паприка — суміш червоного кольору з висушених і перемелених червоних стручкових перців. Володіє пекучим, гостро-солодким смаком. При нагріванні не втрачає аромату і забарвлює страви у червоний колір.
Паприку, яку колись назвали «індіанської червоною сіллю» привезли до Європи з Центральної Америки. Може бути, саме вона вберегла моряків від цинги, адже вміст вітаміну С і каротину в ній дуже велике. Паприка дуже швидко придбала популярність в Європі завдяки тому, що рослина прижилася в помірному кліматі і виявилося дуже простим при вирощуванні. Але в європейському кліматі перець втратив частину гостроти, ставши більш солодким.
Паприка містить капсаїцин (до 1%), алкалоїд, що діє дратівливо на слизові оболонки, що і пояснює її пекучий смак, рослинні цукру, невелику кількість білків, вітаміни С, P, B1, B2, каротин (провітамін А), ефірні масла і стероїдні сапоніни. Капсаїцин має властивості антиоксиданта і легкого знеболювального.
Паприку відносять до розігріваючим спецій, вона полегшує болі в суглобах завдяки капсаицину, покращує кровообіг.
Як все гіркоти, паприка збуджує апетит, покращує роботу шлунково-кишкового тракту.
В цілому, так як вона містить антиоксиданти та сапоніни, що діють на клітинному рівні, ця спеція підвищує тонус і загальний стан організму.
Не додавайте сир велика кількість паприки!
На головку сиру з 10-12 літрів молока буде достатньо 1\4 чайної ложки, максимум 1\2 чайної ложки.
- Ціна: 25 ₴/упаковка