ПАПРІКА мелена, суха — 50 г
Для додавання в різні сири та маринади. Для оброблення скоринки сирів (БУЛІТ Д*АВЕН, МАНЧЕГО, КАЧОТТА...), завдяки чому вона набуває яскравого, приємного кольору та незабутній аромат.
Паприка — суміш червоного кольору з висушених і перемелених червоних стручкових перців. Має пекучий, гостро-солодкий смак. Під час нагрівання не втрачає аромату та фарбує страву в червоний колір.
Паприку, яку колись назвали «індейською червоною сіллю» 844 до Європи з Центральної Америки. Можливо, саме вона вберігала моряків від цинги, адже вміст вітаміну C і каротину в ній дуже великий. Паприка дуже швидко набула популярності в Європі завдяки тому, що рослина прижилася в помірному кліматі та виявилася дуже простою під час вирощування. Але в європейському кліматі перець втратив частину гостроти, ставши солодкішим.
Паприка містить капсаїцин (до 1%), алкалоїд, що діє подразнюють слизові оболонки, що й пояснює її пекучий смак, рослинні цукри, невелику кількість білків, вітаміни С, P, B1, B2, каротин (провітамін А), ефірні олії та стероїдні сапоніни. Капсаїцин має властивості антиоксиданту та легкого знеболювального.
Патрика належить до розігрівальних спецій, вона полегшує біль у суглобах завдяки капсаїцину, покращує кровообіг.
Як усі гіркоти, паприка збуджує апетит і покращує роботу шлунково-кишкового тракту.
Загалом, позаяк вона містить антиоксиданти та сапоніни, що діють на клітинному рівні, ця спеція підвищує тонус і загальний стан організму.
Не додавайте в сир велику кількість пажитника!
На головку сиру з 10-12 літрів молока буде досить 1/4 чайної ложки, максимум 1/2 чайної ложки.
Паковання — пластикові баночки!
Щоб ні краплі смаку й аромату не було втрачено в процесі транспортування і зберігання!
- Ціна: 25 ₴/упаковка