Пажитник-чаман, насіння — 75 г
Для додавання в різні сири.
Смак — гіркувато-солодкий, горіховий, неабияк посилюється після легкого обсмажування, тоді насіння набуває аромату карамелі.
Не плутаємо пажитник-чаман із блакитним пажитником! Надає сирам гіркого, неприємного присмаку.
Фенугрек — він же пажитник, шамбала, хельба, мітхи, гречане сіно, грязь трилисник, фенігрекова трава, треуголик, гречана сочевиця, верблюжа трава. Безліч назв свідчить про його широке застосування в кухні різних країн і для різних цілей.
У українській кухні пажитник майже не застосовується, зате індійська й азійська без нього не обходяться. Як обов'язковий інгредієнт входить до складу карі та чату, а також із насіння роблять напій, щось на кшталт суррогатної кави, з молодої зелені роблять салат. На Кавказі його сміливо містять у «хмелі-сунелі», у Вірменії іноді кулінари додають його до тіста. В Америці ароматизують ром і випічку.
Вміст поживних речовин у 100 грамах шамбали:
Жиры (гр.) - 6,4; Белки (гр.) - 23; Вуглеводи (г.) - 58,4, клітковина — 10;
Мінеральні речовини (мг):
-
калій — 770,
-
кальцій — 176,
-
магній — 191,
-
залізо — 33,5,
-
фосфор — 296,
-
натрій — 67,
-
цинк — 2,5;
Вітаміни (мг):
-
вітамін С — 3,
-
вітамін В1 — 0,32,
-
вітамін В2 — 0,3,
-
вітамін В9 (фолацин, фолін, фолієва кислота) — 57,
-
вітамін РР — 1,6.
Не додавайте в сир велику кількість пажитника!
На головку сиру з 10-12 літрів молока буде досить 1/2 чайної ложки, максимум 1 чайн. л. якщо Ви хочете, щоб у сирі його було дуже багато (ми не рекомендуємо додавати таку велику кількість пажитника). Перед застосуванням можна злегка прокалити насіння на сковороді, для отримання яскравішого карамельного-горіхового присмаку.
Паковання — пластикові баночки!
Щоб ні краплі смаку й аромату не було втрачено в процесі транспортування і зберігання!
- Ціна: 25 ₴/упаковка