КУНЖУТ білий, насіння - 50г
Для додавання різну здорову випічку на ХМЕЛЬОВИЙ закваски, сири, маринади, для обкатування сиру ЛЯБАН...
Білий кунжут - по структурі і смаку набагато більш ніжний і м'який, порівняно з чорним кунжутом. За це, а так само за приємний смак, його люблять дітки і з задоволенням їдять в різних стравах.
У насінні кунжуту міститься маса вітамінів, таких як вітаміни А, групи В, С, Е, а також важливі мікроелементи – цинк, залізо, магній, фосфор, кальцій, калій. За рахунок високого вмісту кальцію поліпшується стан нігтів, зміцнюються кістки і суглоби.
Кунжутне насіння відмінно зміцнює імунітет, прискорює обмін речовин, благотворно впливає на травлення і обмінні процеси в організмі. Більша частина складу насіння кунжуту – рослинні жири і білки.
В кунжуті міститься сезамін, який є антиоксидантом, що допомагає не допустити передчасного старіння шкіри. Також сезамін впливає на рівень холестерину в організмі і є профілактикою ракових захворювань.
Ще один плюс жирів, що містяться в кунжуті - зниження рівня гормонів голоду. Додаючи насіння, наприклад, в салат або будь-який інший свій перекус, ви будете почувати себе ситими набагато довше. Активні елементи з насіння кунжуту дійсно сприяють поліпшенню роботи органів травної системи і прискоренню обміну речовин. Амінокислоти становлять 20% насіння, роблячи кунжут багатим джерелом дієтичного білка.
Сировари активно застосовують кунжут для додавання в різні сири і обкачують у ньому сири-кульки: ЛЯБАН і БЕЛПЕР КНОЛЬ.
Не додавайте усередину сиру велика кількість кунжуту!
На головку сиру з 10-12 літрів молока буде достатньо 1\4 чайної ложки, максимум 1\2 чайної ложки.
- Ціна: 25 ₴/упаковка