ПАПРИКА мелена копчена - 50г
Для додавання в різні сири і маринади. Для обробки скоринки сирів (БУЛЕТ д*АВЕН, МАНЧЕГО, КАЧОТТА...), завдяки чому вона набуває яскравий, приємний колір і незабутній аромат копчення.
Паприка копчена — червоний перець спочатку висушують, потім коптять над дубовими гілками і перемелюють у порошок.
За зовнішнім виглядом копчена паприка являє собою дрібно подрібнену суміш темно-червоного кольору. Має яскраво виражений аромат диму і трохи солодкуватий копчений смак.
Копчену паприку рекомендується додавати в готову страву або незадовго до закінчення приготування.
Копчена паприка відрізняється неймовірним ароматом і підходить для приготування практично будь-якої страви. При тривалому нагріванні втрачає аромат.
Паприка містить капсаїцин (до 1%), алкалоїд, що діє дратівливо на слизові оболонки, що і пояснює її пекучий смак, рослинні цукру, невелику кількість білків, вітаміни С, P, B1, B2, каротин (провітамін А), ефірні масла і стероїдні сапоніни. Капсаїцин має властивості антиоксиданта і легкого знеболювального.
Паприку относят к разогревающим специям, она облегчает боли в суставах благодаря капсаицину, улучшает кровообращение.
Как все горечи, паприка возбуждает аппетит, и улучшает работу желудочно-кишечного тракта.
В целом, так как она содержит антиоксиданты и сапонины, действующие на клеточном уровне, эта специя повышает тонус и общее состояние организма.
Не добавляйте в сыр большое количество паприки!
На головку сыра из 10-12 литров молока будет достаточно 1\8 - 1\4 чайной ложки.
- Ціна: 42 ₴/упаковка