Лаванда, висушені квіточки — 20 г
Для додавання в різні сири та хліб.
Квіти Лаванди надають сиру дуже яскравого аромату.
Якщо Вам подобається запах Лаванди, то це буде цікавий експеримент!
Жодної додаткової обробки сухі квіти піддавати не потрібно — просто додати в сирне зерно перед викладанням у форму. Можна зробити сир усередині з тонким прошарком Лаванди (за типом Морбіє з золою), або викласти дуже тонким шаром квіточки на дно форми, а зверху сирне зерно (за скоринкою такого сиру буде складніше доглядати, тому цей варіант більше підходить для короткостроково визрівальних сирів)
Назва lavender походить від латинської lavare — «мити, очищати», вона відбиває антисептичні та гігієнічні властивості рослини, про яких знали ще давні воїни.
У народній медицині використовують квітки лаванди для лікування неврастенії, вегето-судинної дистонії, запальних процесів у нирках, надниркових нирках, сечовому міхурі, захворювань застудного характеру (ангина, коклюш), клімактеричного неврозу.
Не додавайте в сир велику кількість Лаванди!
На головку сиру з 10-12 літрів молока буде досить 1/2 чайної ложки!
Паковання — пластикові баночки!
Щоб ні краплі смаку й аромату не було втрачено в процесі транспортування і зберігання!
- Ціна: 30 ₴/упаковка