Комплект для приготування козячого сиру Шевр
(закваска + фемент + стартери плісняви)
Шевр -
французький сир із козячого молока.
Сир шевр дуже ніжний на смак і, залежно від терміну дозрівання, його м'якоть може бути від ніжно-білого до жовтого або навіть кольору з блакитним відтінком.
М'якоть молодого сиру дуже м'яка, зріліша — щільна та однорідна, іноді в ній трапляються крупинки. Сир має свіжий аромат і пахощі осіннього лісу. Смак свіжий, молочний, з витонченими відтінками свіжих горіхів і сушених фруктів. Згодом смак стає терпким і гострішим.
Сир можна готувати молодим ― від 3 діб визрівання — на ньому можуть з'явитися тільки "сліди" пліснявиі, м'якоть буде м'яка, вершковоподібна. Такий сир має ніжний смак і з ним, як то кажуть, можна творити що завгодно:
додавати до нього сушені трави, хрин, солоні огірочки, гриби, сушені помідори, обвалювати в травах, покривати шаром густого журавлиняного або брусничного варення (або вимоченої в сиропі сушеної журавлини), корицею та волоським горіхом — повний простір для експериментів! Варення, сухофрукти, копчена риба, часник, варена згущена — все йде до цього сиру.
Або зрілий — від 10 днів визрівання — шар плісняви вже сформується, м'якоть стане щільною й жовтуватою під скоринкою. Смак уже гострий, яскравий.
Шевр за формою виготовляють у вигляді поліна, або невисоких шайб, або сердечок, вагою приблизно 150-200 грамів.
Форму поліна, без спеціальної форми, можна надати сиру за допомогою дренажного килимка:
https://заквасочка.com.ua/p46592906-drenazhnyj-kovrik-dlya.html

Для "шайбочок" у нас у продажу є спеціальні формочки 9 см у діаметрі:
https://заквасочка.com.ua/p405844068-forma-malenkaya-ukraina.html

Для сердечок:
https://заквасочка.com.ua/p1144738706-forma-serdtse-ukraina.html

Термін визрівання від 3 днів до 5 тижнів.
Комплект розрахований на 8 л молока
Вихід сиру приблизно 1000-1200 грамів.
| Основні | |
|---|---|
| Країна виробник | Італія |
| Основні атрибути | |
| Тип закваски | Для м'якого сиру |
| Користувальницькі характеристики | |
| Зберігання комплекту | 1 місяць в холодильнику |
| Рекомендації | використовувати молоко кіз, харчуються зеленим кормом |
| Тривале зберігання 1 рік | закваску прибрати в морозилку,фермент і стартер залишити в холодильнику |
| Термін визрівання | від 3 днів до 5 тижнів |
| Розфасовка | Комплект(закваска+фермент+стартер) на 8(л) молока |
| Рецепт приготування | кожному покупцеві в електронному вигляді |
- Ціна: 39 ₴/упаковка







