Хлорид кальція (Calcium Chloride, CaCl2) 100грам (Нідерланди)
45 ₴/100 г
Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
- В наявності
- +380 (97) 464-00-26
Хлорид кальцію (або хлористий кальцій) - НЕ Китай! без горічи,
може використовуватися для приготування всіх видів сирів і творогу.
Отримують хлорид кальцію під час виробництва соди, де він утворюється як побічний продукт. Хімічна формула хлориду кальцію – Calcium Chloride, CaCl2.
Додавання хлористого кальцію призводить до збільшення виходу сиру, творогу та інших молочних продуктів.
Хлористий кальцій використовується для виготовлення розсолу для посолки сиру. Додавання хлориду кальцію посилює сирну кірку, запобігає її "замилюванню", перешкоджає втрати кальцію з сиру.
Доза для внесення хлористого кальцію в молоко: 1 г на 10 л молока (приблизно 1/2 чайної ложки).
Доза внесення хлористого кальцію до розсолу: на 1 л розсолу додають 1-1,5 мл розчину 30% хлористого кальцію.
30% розчин кальцію: 100 мл води + 30 г хлориду кальцію.
Хлористий кальцій підвищує властивість сичужного згортання молока, скорочує час згортання і збільшує щільність згустку, що вийшов. Дозволяє уникнути утворення неміцного згустку, який може вийти через низький вміст кальцію в молоці.
Причиною низького вмісту кальцію може бути, як проведена пастеризація молока, так і просто сезонні коливання як молоко, хвороби худоби або повноцінний раціон.
Переваги хлористого кальцію NEDMAG (Нідерланди):
- вміст основної речовини не менше 95%.
- відсутність шкідливих домішок.
Фасування: пакет із замком ZIP, вага нетто 100грам.
Застосування: 100 г Хлориду Кальцію розчинити в 900 мл охолодженої, кип'яченої води. Зберігається у холодильнику не менше 1 року.
Дозування: 10 мл отриманого розчину на 10 л молока.
Порядок внесення: розчин хлористого кальція додається у молоко після усіх заквасочних культур, але ДО барвника і фермента!
Особливі властивості: Кальцій хлористий харчовий - пожежо- і вибухо- БЕЗПЕЧНИЙ, токсичних сполук у повітряному середовищі та стічних водах, навіть у присутності інших речовин, НЕ утворює, в організмі не акумулюється.
Хлорид кальцію використовується у сироробстві багато років і відіграє важливу роль під час формування згустку.Молоко може мати різну здатність до згортання ферментом.
Головним чином, це залежить від розміру частинок казеїну-основного білка в молоці. Чим більше хлористого кальцію міститься в молоці, тим більшими будуть частинки казеїну. Чим більша частка казеїну, тим краще здатність молока до згортання. Чим більша частка казеїну, тим легше сироватка відокремлюється від білка.
Для компенсації втрати кальцію, молоко зазвичай додають хлорид кальцію, як дешевий, ефективний і довго зберігається засіб. Водяний розчин хлористого кальцію є харчовою добавкою і використовується в багатьох випадках: у приготуванні напоїв, як консервант, для покращення твердості солінь (овочів), при пастеризації молока і, звичайно, при приготуванні сиру.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Нідерланди |
- Ціна: 45 ₴/100 г