Натуральний протимікробний агент Натаміцин (Пімарицин)
57 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
- В наявності
- +380 (97) 464-00-26
Натаміцин (Пімаріцин) антимікробна речовина –
це натуральний консервант, який використовується при виробництві продуктів харчування для запобігання утворенню дріжджів та плісняви.
Натаміцин має виражені протицвілеві та протигрибкові властивості.
Натаміцин виробляється бактеріями роду Streptomyces natalensis шляхом ферментації, заснованих на карбогідратних середовищах, тобто це природний продукт життєдіяльності мікроорганізмів.
На світовому рівні визнано абсолютно безпечним для людини.
Навіть при низьких концентраціях ця харчова добавка може інгібувати зростання та розвиток великого спектру відомих грибів, дріжджів та пліснявих культур, водночас ніяк не впливаючи на корисні мікроорганізми та процес бактеріального дозрівання сирів.
У процесі ферментації Натаміцин висушується та змішується з лактозою у пропорції 1:1.
Використовуючи натуральний антимікробний препарат Натаміцин – Ви отримуєте стабільну якість та економію!
Способи обробки:
а) занурення: сир занурюється в приготовлений розчин натаміцину безпосередньо після соляної ванни або після пресування. Рекомендований час занурення становить 2-3 хвилини. Перед використанням розчин з натаміцином потрібно перемішувати, оскільки він може осісти на дно. Як після обприскування, так і після занурення, сиру потрібно дати висохнути його упаковки в пакет для визрівання або латексне покриття.
б) обприскування: розчин натаміцину може бути розпорошений відразу після виробництва. Для запобігання просіданню активної речовини на дні ємності для розпилення, останню необхідно регулярно збовтувати.
в) пряме внесення в суміш: препарат може бути доданий прямо в суміш при виготовленні згущеного молока з цукром (при внесенні лактози); при виробництві кисломолочних продуктів препарат вноситься під час заквашування або після сквашування продукту; При виробництві спредів препарат вноситься до суміші, попередньо розчиненої в невеликій кількості вершків.
ПЕРЕВАГИ ВИКОРИСТАННЯ:
· Збільшує термін зберігання продукції;
· перешкоджає утворенню плісняви на поверхні сиру, під пакетом для дозрівання, та на оболонках продуктів;
· сприяє збереженню якості продукції, не змінюючи її смак, колір та запах;
· Більш ефективний у набагато менших дозах, ніж хімічні консерванти;
· Не створює будь-якої загрози здоров'ю людини;
· дозволяє знизити втрати та спростити технологію виробництва.
Вага нетто: 5 грам (на 1-1,5л розчину)
Склад:
Натамаміцин 50%,
Лактоза 50%
Зберігати у холодильнику!
Виробництво - Україна
Приготування суспензії Натаміцину:
Для зберігання суспензій Натаміцина рекомендується використовувати ємності з нержавіючої сталі або пластику.
Для приготування 1 л розчину для занурення або обприскування поверхні сиру необхідно:
- Приготувати ємність з 1 л кип'яченої охолодженої води (< 15 °C).
- 5 г сухого натаміцину додати в 100 мл холодної води (кількість води відібрати вже заготовленої) і перемішати. Вийде густа паста.
- Потім внести отриману пасту в ємність із водою, перемішувати щонайменше 5 хвилин.
- Додати 100 гр чистої солі і перемішати до її розчинення.
Розчини натаміцину не сумісні з окислюючими речовинами, тому не можна додавати в суспензії хлор або перекис водню.Також Натаміцин не стабільний під впливом ультрафіолетових променів та важких металів.
Водні суспензії Натаміцину здатні підтримати зростання бактерій завдяки вмісту лактози. Щоб звести цей ефект до мінімуму, для придушення росту бактерій ми якраз і додаємо в розчин сіль.
Головка сиру занурюється в отриманий розчин на 2-3 хвилини і після обсушується.
Застосування натаміцину шляхом обприскування поверхні твердого сиру:
Стандартно витрачається близько 50-60 мл суспензії натаміцину на 10 кг сиру. Обприскування проводять за допомогою флакона-розпилювача. Враховуючи слабку розчинність, важливо постійно перемішувати або збовтувати флакон із розчином, щоб він постійно перебував у суспензії. Якщо цього не робити, то Натаміцин поступово осяде, що призведе до поганого розподілу поверхнею.
Якщо немає можливості роспилювати розчин Натаміцина, то можна нанести його бинтовою серветкою на поверхню сира. На 1кг сира беремо 6-8мл розчину. Зручно відмірювати шприцем або мірною ложкою.
Мікробіологічні показники:
Препарат працює проти більшості плісняв, дріжджів, але не проти вірусів та інших мікроорганізмів.
Вплив/Стабільність:
Кислотність: оптимальний рівень рН для функціонування препарату – 5,4, але також зберігає свою ефективність при рН від 3 до 9;
Температура: розчин препарату залишається стабільним за кімнатної температури. Ефективність знижується за температури 50°С, яка зберігається більше 24 годин. Розчин препарату може бути пастеризован без значної втрати активності.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Україна ТД |
Країна виробник | Україна |
Тип закваски | Для твердого сиру |
- Ціна: 57 ₴/упаковка