Комплект для приготування сиру МУАН
(закваска +фермент + стартер цвілі Geotrichum Candidum )
МУАН -
— це досить рідкісний і дорогий швейцарський напівтвердий сир із коров'ячого молока з митою скоринкою.
Унікальність його смаку пов'язана із застосуванням особливих заквасочних аромакультур, а також із додаванням до молока стартера цвілі Geotrichum Candidum.
Також особливість приготування цього сиру полягає в промиванні скоринки розчином солі, саме завдяки цій процедурі, під час взаємодії зі стартерами білої плісняви, на поверхні сиру починають рости Бреві бактерії ( Brevibacterium ) і скоринка набуває жовтогарячого кольору, пікантного смаку та злегка липкої консистенції. Для яскравішого кольору скоринки сиру в розсол для обмивання рекомендується додавати кілька крапель натурального барвника для сирів АННАТО
МУАН має напрочуд ніжну текстуру та пікантний неповторний смак, розкрити повний букет якого допомагає його особливий спосіб нарізання — за допомогою спеціального пристрою, званого жироль (у пер. з французької — "лисичка"), з цього сиру знімається акуратна стружка. За формою та кольором "трояндочки" цієї сирної стружки дійсно дуже схожі на гриби-лисички, і можуть стати чудовою прикрасою для ваших страв і сирної тарілки (див. фото). Якщо такого пристрою у Вас немає — сир потрібно нарізати якомога тоншими скибочками.
МУАН має липку скоринку від рожевого до коричневого відтінків, яка формується внаслідок регулярних промивань сиру розсолом і появою на поверхні бревібактерій.
Розсол може бути «чистим» або з додаванням барвника для сирів — АННАТО (див. «Супутні товари»)
Зреє сир від 2 до 6 місяців.
У Швейцарії МУАН варять неодмінно в мідних котлах, а витримують — на полицях із ялинових дошок.
Трохи історії:
Спочатку сир називався — БЕЛЛЕ, за місцем свого походження. Але пізніше йому дали назву ТЕТ де МУАН, що в перекладі означає «Голова ченця». Таку назву сир дістав уже у 18 столітті у зв'язку із традицією в монастирях підраховувати, скільки сирів у сховищі припадає на "голову ченця", у такий спосіб вівся облік запасів і майна монастиря. Щоб нікого не бентежити, ми вибрали скорочений варіант сучасної назви, а саме — МУАН.
Розфасування — комплект на 10-12 л молока.
Сир пресується великою вагою — 15 кг.
Вихід сиру з 10 л молока 1000-1200 грамів
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Користувальницькі характеристики | |
Тривале зберігання | закваску і цвіль прибрати в морозилку,фермент в холодильнику |
Зберігання комплекту | 1 місяць в холодильнику |
Рекомендації | використовувати тільки домашнє, пастеризоване молоко |
Розфасовка | комплект(закваска+фермент+стартер цвілі) на 10(л) молока |
Рецепт приготування | кожному покупцеві в електронному вигляді |
- Ціна: 33 ₴/упаковка