Кошик
2164 відгуків
Ознайомтесь як саме ми оброблюємо Ваше замовлення →Хочу знати :)

Зверніть будь ласка, увагу! Ми працюємо, але мобільний зв'язок дуже поганий, з причини відключеннь електропостачання. По будь яким питанням пишіть у Viber +380635338733. За стандартним графіком - замовлення оформлені у п'ятницю після 18год, суботу та неділю - оброблюються у понеділок, після 13год.

+380 (63) 533-87-33
+380 (97) 464-00-26
інтернет-магазин "ЗАКВАСОЧКА"
Кошик
Новинка

МУАН (повний комплект для приготування)

33 ₴/упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн

  • В наявності
МУАН (повний комплект для приготування)
МУАН (повний комплект для приготування)В наявності
33 ₴/упаковка
+380 (63) 533-87-33
↑ Viber ↑
  • +380 (97) 464-00-26
+380 (63) 533-87-33
↑ Viber ↑
  • +380 (97) 464-00-26
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Комплект для приготування сиру МУАН

(закваска +фермент + стартер цвілі Geotrichum Candidum )

МУАН -

— це досить рідкісний і дорогий швейцарський напівтвердий сир із коров'ячого молока з митою скоринкою.

Унікальність його смаку пов'язана із застосуванням особливих закваскових аромакультур, а також із додаванням до молока стартера цвілі Geotrichum Candidum.

Так само Власність приготування цього сиру полягає в промиванні скоринки розчином солі, саме завдяки цій процедурі, під час взаємодії зі стартерами білої плісняви, на поверхні сиру починають рости Бреві бактерії ( Brevibacterium ) і скоринка набуває жовтогарячого кольору, пікантного смаку та злегка липкої консистенції. Для яскравішого кольору скоринки сиру в розсол для обмивання рекомендується додавати кілька крапель натурального барвника для сирів АННАТО

МУАН має напрочуд ніжну текстуру та пікантний неповторний смак, розкрити повний букет якого допомагає його особливий спосіб нарізання — за допомогою спеціального пристрою, званого жироль (у пер. з французької — "лисичка"), з цього сиру знімається акуратна стружка. За формою та кольором трояндочки цієї сирної стружки дійсно дуже схожі на гриби-лисички, і можуть стати чудовою прикрасою для ваших страв і сирної тарілки (див. фото). За зменшенням цього дорогого пристосування — сир потрібно нарізати якомога тоншими скибочками.

МУАН має липку скоринку від рожевого до коричневого відтінків, яка формується внаслідок регулярних промивань сиру розсолом і зростом на поверхні бревібактерій.

Розол може бути «чистим» або з додаванням барвника для сирів — АННАТО (див. «Супутні товари»)

Зреє сир від 2 до 6 місяців.

У Швейцарії МУАН варлять неодмінно в мідних котлах, а витримують — на полицях із ялинових дощок.

Не багато історії:

Спочатку сир називався — БЕЛЛЕ, за місцем свого походження. Але пізніше йому дали назву ТЕТ де МУАН, що в перекладі означає «Голова ченка». Така назва сир дістав уже у 18 столітті у зв'язку зі традицією в монастирях підраховувати, скільки сирів у сховищі припадає на "голову ченця", у такий спосіб вівся облік запасів і майна монастиря. Щоб нікого не бентежити, ми вибрали укорочений варіант сучасної назви, а саме — МУАН.

 

Розфасування — комплект на 10 л молока.

Сир пресується великою вагою — 15 кг.

Вихід сиру з 10 л молока 1000-1200 грамів

Характеристики
Основні атрибути
Країна виробникІталія
Користувальницькі характеристики
Тривале зберіганнязакваску і цвіль прибрати в морозилку,фермент в холодильнику
Зберігання комплекту1 місяць в холодильнику
Рекомендаціївикористовувати тільки домашнє, пастеризоване молоко
Розфасовкакомплект(закваска+фермент+стартер цвілі) на 10(л) молока
Рецепт приготуваннякожному покупцеві в електронному вигляді
Інформація для замовлення
  • Ціна: 33 ₴/упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner