Закваска +фермент +зола для сиру МОРБ'Є-
Морбіє
французький напівмертвий сир із коров'ячого молока.
Зовні — це звичайний сир, що нічим не виділяється. Але... це поки Ви його не розрізали! Тонкий шар чорної золи перетворює цей сир на справжню родзинку Вашого столу.
Цей сир — чудовий варіант для сирної тарілки, завдяки своєму оригінальному зовнішньому вигляду.
Морбі має пластичну структуру, гострий, насичений фруктово-горіховий смак.
Є думка, що повною мірою цей сир розкриває свої смакові якості саме в розплавленому вигляді — його можна «намативати» на шматочок свіжого хліба, крекер або овочі...
М'якоть сиру з невеликими дірочками.
Корка натуральна, бежевого кольору. Жодні покриття не використовуються.
Коли був виготовлений перший сир Морбіне, довдово невідомо, але зате відома причина такої незвичайної будови цього сиру:
Річ у тім, що після заповнення форми сирне зерно в фермерів часто залишалося, але на повний круг сиру його бракувало. Щоб залишок не псувався, його посипали золою й залишали в сирній формі на ніч. А вже наступного дня додали сирне зерно отримане від молока ранкової дойки.
У той час Морбіє вважався простим сиром і споживався головним чином селянами в районі виробництва, а зараз сир визнаний не тільки в самій Франції, але й у багатьох країнах світу.
У приготуванні жодних складнощів немає.
1 комплект розрахований на 10-12 л молока.
Вихід сиру 1100-1200г.
Термін визрівання 1-3 місяці.
Основні атрибути | |
---|---|
Тип закваски | Для твердого сиру |
Країна виробник | Італія |
Користувацькі характеристики | |
Зберігання комплекту | 1 місяць в холодильнику |
Рецепт приготування | кожному покупцеві в електронному вигляді |
Термін визрівання сиру | від 1 до 3 місяців добу |
Рекомендації | використовувати тільки домашнє молоко |
Тривале зберігання | закваску прибрати в морозилку, фермент в холодильнику |
Розфасовка | 1 комплект на 10-12(л) молока |
- Ціна: 30 ₴/упаковка