Форма для виготовлення сирів, з кришкою-поршнем у комплекті.
Підходить для приготування м'яких і напівтвердих сирів.
Форма виготовлена з високоякісного, харчового поліпропілену. Жодних сторонніх запахів і шкідливих речовин!
Розрахована на формування головки сиру до 1,2 кг (до 7-11 л молока в роботі для твердих сирів і 3-4 л для м'яких)
Якщо в молоці високий вміст білка, то на 12 л молока Вам знадобляться 2 форми.
Підходить для приготування сиру, що вимагає пресування, досить великої ваги — форма міцна, товстостінна. Наявність поршня дає змогу класти гніт безпосередньо на поршень або використовувати спеціальний прес.
Діаметр форми у верхній частині — 150 мм
Глибина 70 мм
Діаметр поршня — 137 мм
Перфорація дає змогу не використовувати дренажну тканину, під час формування головки твердого сиру, тобто сирне зерно можна викладати безпосередньо у форму! Це досить зручно.
Але використання тканини для обертання головки сиру (ідеальний варіант відріз органзи), дає змогу отримати ідеальну, замкнуту структуру поверхні сира.
Під час виготовлення м'яких сирів — знадобиться органза або "шапочка":
https://заквасочка.com.ua/ua/p1207965532-shapochka-dlya-tvorozhka.html
На дні форми є ніжки, що забезпечує вільний відтік сироватки.
При використанні такої форми рекомендуємо обирати спеціальний пакет для визрівання сирів даного розміру:
https://заквасочка.com.ua/ua/p39767776-pakety-dlya-vyzrevaniya.html
Адже головка сиру виходить порівняно невеликою і, щоб сир під час визрівання не пересихав, не покривався цвіллю, і не вбирав сторонні запахи в холодильнику — рекомендується використовувати спеціальний пакет для визрівання сиру або латекс для сирів:
https://заквасочка.com.ua/ua/g74406609-lateks-pakety-dlya
Таким чином Ви позбавите себе від постійного догляду за Вашим визріваючим , витвором сирного мистецтва!
УВАГА! ― діаметр кришки-поршня точно відповідає діаметру дна форми! У верхній частині форми між кришкою та стінками залишається великий проміжок! Сир потрібно буде, під час пресування часто перевертати, інакше кришка видавить "бордюрчик" по краю.
Форма перфорована тільки на дні! Для комфортного приготування м'яких сирів рекомендуємо зробити кілька отворів у стінках форми або часто перевертати сир під час пресування.
Можна вирізати дві окружності з дренажного килимка за діаметром форми та вкладати ці дренажі на дно форми і під кришку-поршень ("під" и "на" сирне зерно) — вийде дуже гарна структура і кришка буде менше видавлювати у сирі "бордюрчик" по краю.
Коли головку сиру Ви перевертатимете, то діаметр кола сиру точно відповідатиме діаметру кришки.
Зверніть увагу — під час купівлі форм для сиру за оптовою ціною (від 20 шт.) послуга безплатного пересилання діє тільки в разі повної передоплати на карту Приватбанка!
Якщо Ви вивчаєте цей товар зі сторінки Prom.ua — запрошуємо Вас на наш сайт! ― https://заквасочка.com.ua/ua/
― закваски для приготування різноманітних сирів (м'яких, твердих, вершкових, з цвіллю...) понад 50 різновидів;
― закваски для йогуртів, кефірів, ряжанкиі, сиркових десертів — понад 10 різновидів;
― компоненти для приготування 100% натурального шоколаду...
А також усі необхідні супутні товари!
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Користувальницькі характеристики | |
Матеріал | харчової,товстостінний,високоякісний поліпропілен |
Колір | Білий |
Підходить для миття в посудомийній машині | Так |
Кількість предметів в наборі | 2 |
Тип форми | Кругла |
Упаковка | поліетиленовий пакет |
Комплект | форма 1(шт)+ поршень 1(шт) |
Висота стінок | 70 мм |
Максимально допустиме навантаження на поршень | 20 кг |
Глибина | 70(мм) |
Товщина матеріалу | 3 мм |
Перфорація | середня |
- Ціна: 62,31 ₴