Комплект для приготування сиру Стілтон (закваска +фермент + стартер цвілі Penicillium Roqueforti )
Стілтон
Найбільшою популярністю у поціновувачів сирів із благородною цвіллю користується напівтвердий сир із блакитною пліснявою - Стілтон.
Сире тіло Стілтона вирізняється наявністю тонких блакитних прожилок цвілі. Крім того, сир Стилтон має характерний пікантним смаком і ароматом. Він набагато щільніший за консистенцією, ніж інші типи сирів із цвіллю.
Сир заведено подавати із сухими винами, вишуканим хлібом, на крекері... Стілтон добре поєднується з овочами та фруктами.
Якщо Ви хочете спробувати сир із цвіллю, але Камамбер, Рокфор, Дор Блю... здаються занадто м'якими й екстравагантними, то приготуйте Стілтон — цей сир подобається всім! У нього щільна, так би мовити, класична сирна м'якоть і на поверхні немає рясної цвілі, яка зазвичай бентежить гурманів-новичків. Під час подавання скоринку сиру заведено зрізати або скоблити.
Для отримання цвілі в процесі виготовлення сиру Стілтон використовують пеніцилінові культури під назвою Penicillium roqueforti.
Стилтон визирає від 9 тижнів, до 4 і навіть 12 місяців.
Менш знаменитий Білий Стілтон — не дозрівав, 3-4 тижневий молодий сир, ще без прожилок цвілі. Його смак і аромат не такий яскравий і пікантний, але теж заслуговує на увагу та має своїх поціновувачів.
Розфасовка — комплект на 10-12 л молока
Вихід сиру з 10 л молока 1000-1200 грамів
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Користувальницькі характеристики | |
Тривале зберігання | закваску і цвіль прибрати в морозилку,фермент в холодильнику |
Зберігання комплекту | 1 місяць в холодильнику |
Рекомендації | використовувати тільки домашнє, пастеризоване молоко |
Розфасовка | комплект(закваска+фермент+стартер цвілі) на 10(л) молока |
Рецепт приготування | кожному покупцеві в електронному вигляді |
- Ціна: 33 ₴/упаковка