Комплект для приготування сиру Дор Блю (закваска +фермент + стартер цвілі Penicillium Roqueforti)
Дор Блю
вишуканий сир, з олійною, пористою, ніжною структурою, яскравим, пікантним, вишуканим ароматом, помірно гострий.
Сир легко розплакується в однорідну, соусоподібну масу. Саме тому Дор Блю часто використовують для запіканок, сирних соусів, піци, пирогів...
Сир просолений гімалайською рожевою сіллю, набуває приємний квітковий аромат:
СІЛЬ ГІМАЛАЛЕЙНА, рожева
У недалому минулому багато хвороб лікували за допомогою сиру Дор Блю!
Зниження імунітету, дизбактеріозу, безсоння, дратівливість, депресія, артроз, малокрові, артрит, туберкульоз, переломи та навіть нестерпність лактози — це далеко не весь перелік недуг, від яких лікувалися сиром Дор Блю.
Дуже висока жирність і калорійність роблять цей сир небезпечним для худорлявих дам.
Втім зовсім відмовлятися від вживання Дор Блю ні до чого, потрібно дотримуватися рекомендованої дози — не більш ніж 50 грамів за один прийом їжі та жодної шкоди Вашій фігурі сир не принесе! Одну тільки користь!
Дор Блю простий у приготуванні та не вибагливий у процесі визування. Виготовлення цього сиру осілить і новачок у сироваренні!
Зверніть увагу на те, що поверхнева цвіль на цьому сирі (як і на більшості сирів із блакитною пліснявою) — у їжу не вживається! а зрізається під час подавання. Тому сир має мати достатню товщину, тобто бути більшим за висотою, ніж за діаметром.
Хочете здивувати гостей? Додайте в молоко під час приготування Дор Блю 5-6 крапель барвника АННАТО — і у Вас на столі з'явиться дуже знаменитий, але рідко трапляється Золотий Дор Блю — красень і справжня прикраса святкового столу!
1 комплект розрахований на 8 л молока
вихід сиру 1000-1300 грамів
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Користувацькі характеристики | |
Зберігання комплекту | 1 місяць в холодильнику |
Рецепт приготування | кожному покупцеві в електронному вигляді |
Термін визрівання сиру | від 3 до 6 тижнів добу |
Рекомендації | використовувати тільки домашнє, пастеризоване молоко |
Розфасовка | комплект(закваска+фермент+стартер цвілі) на 8(л) молока |
Тривале зберігання | закваску і цвіль прибрати в морозилку,фермент в холодильнику |
- Ціна: 29 ₴/упаковка