Барвник для сирів 100% натуральний (рослинного походження)
Барвник Аннато (ВИСОКОЇ концентрації: 10мл на 100-200л молока) -
традиційно використовується при виробництві сирів, для додання приємного, жовтого кольору.
Не плутаємо з синтетичними аналогами!
У зимовий період ,через відсутність зеленого корму, а буває і при його наявності, сири виходять "блідуваті", особливо з козячого молока.
Багатьом такий сир здається не апетитним.
А такі сири як Маасдам, Рокфор, Чеддер (американський), Канталь - ми взагалі звикли бачити яскраво жовтими. При виготовленні Мармурового або Мармурового листкового сиру, такий барвник Вам необхідний!
Сири приємного, жовтого кольору, більше подобаються дітям, ніж їх "білі" аналоги.
Барвник 100% натуральний, рослинного походження і в нормальних кількостях абсолютно нешкідливий!
Не додають сирам ніяких сторонніх присмаків і запахів!
Стабільність кольору зберігається і під час визрівання!
Можливе використання в будь-який вид сиру, за Вашим бажанням.
Особливо рекомендуємо при покупці комплектів для приготування сирів: Реблошон, Маасдам, Радамер,Чеддер, Шропшир Блю, Лімбургер, Домашній, Муан, Морб'є і Мармуровий.
Барвник вноситься в молоко перед внесенням ферменту, по 1 крапельці. Чи можна розмішати потрібну кількість барвника в 100мл молока і влити в весь обсяг переробляється молока.
У середньому на 10-12 л молока потрібно додати 10капель.
Дозування мл - на 10л молока 0,1 - 0,5 мл Аннато.
Для дуже насиченого жовтого кольору - 1мл Аннато на 10-12 л молока.
Якщо готуємо Реблошон, Муан, Морб'є...то барвник додається в розсіл для обмивання сиру.
Кількість барвника, що вноситься в молоко, залежить від :
- виду сиру
-обсягу молока
-пори року
і Вашого смаку!
Розфасовка флакони по 10 мл (100-200л молока)
Концентрація норбіксіну в барвнику Аннато - 2,9%
Аннато ( Bixa orellana), зване також "помадное дерево" — чагарник або маленьке дерево, родом з тропічних областей американського континенту. Рослина стало відомо завдяки червоного пігменту, що міститься в насінні і широко використовується як харчовий барвник, альтернативний аналогічним синтетичним засобів. Барвник отримують шляхом екстракції його з насіння.Витягнутий з насіння барвник широко використовується в латиноамериканській і філіппінській кухні для фарбування риби, м'яса,сирів і додається в салати рослинного масла. Аннато стоїть в одному ряду з такими природними алергенами,як полуниця і цитрусові,але за статистикою навіть у алергетиків,вкрай рідко викликає алергічні реакції!
Дозволений для застосування і широко використовується в харчовій промисловості. Добавка застосовується при виготовленні йогуртів,сирів,сиру,кремів і т. д. Барвник досить стійкий до впливу світла та нагрівання, що може надати молочним продуктам різні відтінки — від світло-жовтого до яскраво-оранжевого.
Дозволений до застосування в країнах: Україна, ЄС
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Нідерланди |
Користувальницькі характеристики | |
Термін зберігання | в холодильнику 1 рік |
Розфасовка | флакон 10 мл) |
Дозування | |
Аннато | від 0,1 до 1мл на 10л молока |
- Ціна: 35 ₴