Закваска +фермент для сиру ТОММ-
Томм
Один із найстаріших у світі сирів, одна з найдавніших європейських традицій!
Такі сири робили пастухи в гірських хатинах Альп відтоді, як люди взагалі почали виробляти сир.
У давнину в цій місцевості майже всі випущені сири маленького об'єму з коров'ячого та козячого молока називали Томм (у перекладі з грецької — "шматочок").
У різних районах варили свій Томм, який має якусь "родзинку", яка відрізняє його від інших "однофамільців".
Сир гарний, і свіжий, і витриманий.
М'якоть м'яка, з великою кількістю нерівних очей, тане в роті.
Молодий Томм має у смаку виражену кислинку та ще не досить однорідну структуру.
Витриманий сир обволікаюче-вершковий, з грибними нотками у смаку, з віком набувають відтінку лісового горіха.
Традиційно Том робили з частково знежиреного молока (знімають вершок).
Томм, що дозріває в льоху, має сіро-коричневу скоринку, порослу шаром натуральної плісняви, іноді з плямами жовтого, червоного та жовтогарячого кольорів. Корка такого сиру — не їстівна! Її зрізають перед вживанням!
Якщо сир дозріватиме не в льоху, то для формування рясної цвілі на поверхні можна використовувати стартери цвілі. У разі виготовлення сиру
з коров'ячого молока — стартер блакитної цвілі:
https://заквасочка.com.ua/ua/p1042545971-starter-goluboj-pleseni.html
якщо сир із козячого молока — стартер білих пліснява:
https://заквасочка.com.ua/ua/p1042555175-starter-beloj-pleseni.html
Але Ви сміливо можете витримувати Томм із натуральною скоринкою, без участі внесеної плісняви!
Це абсолютно фантастична база для найрізноманітніших експериментів!
І це, одночасно, один із найпростіших у виготовленні сирів.
Наприклад, через 4 тижні визрівання обпаліть скоринку сиру на відкритому вогні (у домашніх умовах над вогнем газової конфорки) — і Ви отримаєте абсолютний сирний делікатес! - Томм-БРЮЛЕ!
У приготуванні жодних складнощів немає, але знадобиться гарна форма з поршнем і гніт великої ваги.
1 комплект розрахований на 10-12 л молока.
Вихід сиру 1100-1200г.
Термін визрівання 1-6 місяців.
Основні атрибути | |
---|---|
Тип закваски | Для твердого сиру |
Країна виробник | Італія |
Користувальницькі характеристики | |
Зберігання комплекту | 1 місяць в холодильнику |
Рецепт приготування | кожному покупцеві в електронному вигляді |
Рекомендації | використовувати тільки домашнє молоко |
Тривале зберігання | закваску прибрати в морозилку, фермент в холодильнику |
Розфасовка | 1 комплект на 10-12(л) молока |
- Ціна: 27 ₴/упаковка