Кошик
2153 відгуків
Ознайомтесь як саме ми оброблюємо Ваше замовлення →Хочу знати :)
+380 (63) 533-87-33
+380 (97) 464-00-26
інтернет-магазин "ЗАКВАСОЧКА"
Кошик
Новинка

Закваска +фермент для сиру ТОММ

27 /упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн

  • Готово до відправки
Закваска +фермент для сиру ТОММ
Закваска +фермент для сиру ТОММГотово до відправки
27 /упаковка
+380 (63) 533-87-33
↑ Viber ↑
  • +380 (97) 464-00-26
+380 (63) 533-87-33
↑ Viber ↑
  • +380 (97) 464-00-26
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Закваска +фермент для сиру ТОММ-

Томм

Один із найстаріших у світі сирів, одна з найдавніших європейських традицій!

Такі сири робили пастухи в гірських хатинах Альп відтоді, як люди взагалі почали виробляти сир.

У давнину в цій місцевості майже всі випущені сири маленького об'єму з коров'ячого та козячого молока називали Томм (у перекладі з грецької — "шматочок").

У різних районах варили свій Томм, який має якусь "родзинку", яка відрізняє його від інших "однофамільців".

Сир гарний, і свіжий, і витриманий.

М'якоть м'яка, з великою кількістю нерівних очей, тане в роті.

Молодий Томм має у смаку виражену кислинку та ще не досить однорідну структуру.

Витриманий сир обволікаюче-вершковий, з грибними нотками у смаку, з віком набувають відтінку лісового горіха.

Традиційно Том робили з частково знежиреного молока (знімають вершок).

Томм, що дозріває в льоху, має сіро-коричневу скоринку, порослу шаром натуральної плісняви, іноді з плямами жовтого, червоного та жовтогарячого кольорів. Корка такого сиру — не їстівна! Її зрізають перед вживанням!

Якщо сир дозріватиме не в льоху, то для формування рясної цвілі на поверхні можна використовувати стартери цвілі. У разі виготовлення сиру

з коров'ячого молока — стартер блакитної цвілі:

https://заквасочка.com.ua/ua/p1042545971-starter-goluboj-pleseni.html

якщо сир із козячого молока — стартер білих пліснява:

https://заквасочка.com.ua/ua/p1042555175-starter-beloj-pleseni.html

 

Але Ви сміливо можете витримувати Томм із натуральною скоринкою, без участі внесеної плісняви!

Це абсолютно фантастична база для найрізноманітніших експериментів!

І це, одночасно, один із найпростіших у виготовленні сирів.

Наприклад, через 4 тижні визрівання обпаліть скоринку сиру на відкритому вогні (у домашніх умовах над вогнем газової конфорки) — і Ви отримаєте абсолютний сирний делікатес! - Томм-БРЮЛЕ!

У приготуванні жодних складнощів немає, але знадобиться гарна форма з поршнем і гніт великої ваги.

 

1 комплект розрахований на 10-12 л молока.

Вихід сиру 1100-1200г.

Термін визрівання 1-6 місяців.

 

Характеристики
Основні атрибути
Тип закваскиДля твердого сиру
Країна виробникІталія
Користувальницькі характеристики
Зберігання комплекту1 місяць в холодильнику
Рецепт приготуваннякожному покупцеві в електронному вигляді
Рекомендаціївикористовувати тільки домашнє молоко
Тривале зберіганнязакваску прибрати в морозилку, фермент в холодильнику
Розфасовка1 комплект на 10-12(л) молока
Інформація для замовлення
  • Ціна: 27 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner