Закваска +фермент для сиру ПРОВОЛОНЕ-
Проволоне -
твердий нежирний італійський сир із коров'ячого молока.
Батьківщина Проволоне — південний італійський регіон Базиліка, де він випускається з кінця XIX століття.
Сир Проволоне, як і Качокавалло (у принципі це той самий сир тільки різної форми та розміру), належить до родини сирів «Паста Філата», що означає витягнутий згусток, але, на відміну від сирів цього типу, готовий сир обсушується і визріває в натуральній корці.
Молодий Проволоне широко відомий як сир для бутербродів і сендвічів, а на смак схожий на Сулугуні.
Злий Проволоне більше схожий на Пармезан і чудово замінює його в тертому вигляді.
Дроту може мати різну форму — кулі, циліндри, поліна, груші... Деякі виробники випускають сир різних химерних форм — у формі тварин або статуеток.
Під час виготовлення Дроту в домашніх умовах Ви можете надати йому форму на свій вибір або скористатися будь-якою формою для сиру.
Головки сиру можуть бути дуже різними за вагою від 800 грамів до 5-7 кг і, уявіть — навіть приблизно 100 кг!
У разі дозрівання сир набуває жовтого кольору, покривається олійною золотистою скоринкою й кардинально змінює смак і аромат.
Є кілька різновидів сиру Проволоне:
солодкий сир або рrovolone dolce — зазвичай продукт подають як десерт або легкий аперитив, використовують для приготування сендвічів. Щоб спробувати такий сир, витримка має бути в межах 3-4 тижнів.
солоне Проволоне рrovolone piccante — найчастіше використовують як альтернативу сиру Пармезан. Він має гострий і маслянистий смак, прекрасно підходить для закусок, його можна натирати та додавати під час приготування піци, салатів або супів. Сир добре плавиться, тому використовується для запечених страв, наприклад, булочок із начинкою або лазаньї.
копчений сир Проволоне або рrovolone affumate — має надзвичайну популярність і любов самих жителів Італії.
1 комплект розрахований на 10 л молока.
Вихід сиру 900-1000 г.
Термін визрівання 1-24 місяці.
Основні атрибути | |
---|---|
Тип закваски | Для твердого сиру |
Країна виробник | Італія |
Користувацькі характеристики | |
Зберігання комплекту | 1 місяць в холодильнику |
Тривале зберігання | закваску прибрати в морозилку, фермент в холодильнику |
Рецепт приготування | кожному покупцеві в електронному вигляді |
Рекомендації | використовувати тільки домашнє молоко |
Розфасовка | комплект(фермент+закваска)на 10(л) молока |
- Ціна: 27 ₴/упаковка