Дріжджі термофільні, промислового виробництва
Наші прадіди казали: "Хліб - Дар Божий". Але пекли вони його аж ніяк не на термофільних промислових дріжджах. Вони з'явилися нещодавно. То за допомогою чого випікали квасні хліба в давнину і в недавньому минулому? Знамениті селянські закваски готували з житнього борошна, соломи, вівса, ячменю, пшениці та хмелю. Саме такі закваски збагачували організм органічними кислотами, вітамінами, мінеральними речовинами, ферментами, клітковиною, пектиновими речовинами, біостимуляторами.
Але вже кілька десятиліть хліб печуть по-іншому. І використовують для цього не природні закваски, а вигадані людиною термофільні дріжджі-цукроміцети.
Технологія їхнього приготування - жахлива, антиприродна. Виробництво пекарських дріжджів засноване на розмноженні їх у рідких живильних середовищах. Мелассу розбавляють водою, обробляють хлорним вапном, підкислюють сірчаною кислотою тощо.
Давно вже забили на сполох вчені всього світу. Розкрито механізми негативного впливу термофільних дріжджів на організм. Подивимося, що таке термофільні дріжджі-цукроміцети, і яку роль вони відіграють у погіршенні здоров'я тих, хто вживає в їжу продукти харчування, приготовані з їх застосуванням.
Дріжджі-сахароміцети (термофільні дріжджі), різновиди яких використовуються у спиртовій промисловості, пивоварінні та хлібопеченні, у природі не зустрічаються. Сахароміцети, на жаль, є більш стійкими, ніж тканинні клітини. Вони не руйнуються а ні в процесі приготування, а ні слиною та під час петравлення їжи в організмі людини... Дріжджові клітини-вбивці вбивають чутливі, менш захищені клітини організму шляхом виділення в них отруйних речовин малої молекулярної ваги.
Токсичний білок діє на плазмові мембрани, збільшуючи їх проникність для патогенних мікроорганізмів та вірусів. Дріжджі потрапляють спочатку у клітини травного тракту, та потім вже у кров'яне русло. Термофільні дріжджі розмножуються в організмі в геометричній прогресії і дозволяють патогенній мікрофлорі активно жити і розмножуватися, пригнічуючи нормальну мікрофлору, завдяки якій у кишечнику можуть вироблятися при правильному харчуванні і вітаміни групи В, і незамінні амінокислоти.
Найгрубішим чином порушується діяльність усіх органів травлення: шлунка, підшлункової залози, жовчного міхура, печінки, кишечника і т.д.
Шлунок зсередини покритий особливою слизовою оболонкою, стійкою до дії кислоти. Однак якщо людина зловживає дріжджовими продуктами та кислотоутворювальною їжею, то шлунок не може довго цьому протистояти. Опік призведе до утворення виразок, з'явиться біль і такий поширений симптом, як печія.
Уповільнюється евакуація токсичних мас із організму, утворюються газові кишені, де застоюються калові камені. Поступово вони вростають у слизові та підслизові шари кишечника. Секрет органів травлення втрачає свою захисну функцію та знижує травну. Недостатньо засвоюються і синтезуються вітаміни, не засвоюються належним чином мікроелементи і найважливіший з них - кальцій. (Лікарі з жалем відзначають критичне зниження рівня кальцію в крові у дітей. Якщо раніше він становив 9-12 одиниць (у нормі), то зараз не досягає і 3!) Патогенні мікроорганізми проникають через стінку кишечника та потрапляють у струм крові. Мікробна, грибкова, вірусна, паразитарна флора з легкістю проникає в організм. Порушуються обмінні процеси на клітинному рівні. Змінюється біохімічний склад крові. Сповільнюється рух крові судинами, утворюються мікротромби. Зношується лімфатична система. Нервова тканина зазнає різноманітних дистрофічних змін.
Хліб на хмелевій заквасці містить усі незамінні амінокислоти, вуглеводи, клітковину, вітаміни Bl, B7, РР; мінеральні речовини: солі натрію, калію, фосфору, заліза, кальцію, а також мікроелементи: золото, кобальт, мідь, які беруть участь у виробленні унікальних дихальних ферментів.
Хліб на хмільовій заквасці дає максимальний сокогонний ефект, тобто активно витягує з підшлункової залози, печінки, жовчного міхура ферменти та інші необхідні для повноцінного травлення речовини, що покращують моторику кишечника. Людина, яка вживає такий хліб, наповнюється енергією, перестає хворіти на простудні захворювання, у неї виправляється постава, відновлюється імунітет.
Інформація про шкоду вживання хлібопродуктів з пекарських дріжджів повільно, але впевнено входить у свідомість людей. Вчені, які займалися вивченням цього питання, натрапили на джерела з гітлерівської Німеччини, де говорилося, що ці дріжджі вирощувалися на людських кістках, якщо слов'яни не загинуть у війні, то вони загинуть від дріжджів. Нашим спеціалістам не дозволили зробити посилання на джерела, скопіювати їх. Документи були засекречені…
Багато хто сьогодні пече бездріжжовий хліб сам. Починають відкриватися міні- хлібопекарні. Цей недрожжевий хліб поки що дорогий, але зникає миттєво. Потреби випереджають пропозицію...
Але вже кілька десятиліть хліб печуть по-іншому. І використовують для цього не природні закваски, а вигадані людиною термофільні дріжджі-цукроміцети.
Технологія їхнього приготування - жахлива, антиприродна. Виробництво пекарських дріжджів засноване на розмноженні їх у рідких живильних середовищах. Мелассу розбавляють водою, обробляють хлорним вапном, підкислюють сірчаною кислотою тощо.
Давно вже забили на сполох вчені всього світу. Розкрито механізми негативного впливу термофільних дріжджів на організм. Подивимося, що таке термофільні дріжджі-цукроміцети, і яку роль вони відіграють у погіршенні здоров'я тих, хто вживає в їжу продукти харчування, приготовані з їх застосуванням.
Дріжджі-сахароміцети (термофільні дріжджі), різновиди яких використовуються у спиртовій промисловості, пивоварінні та хлібопеченні, у природі не зустрічаються. Сахароміцети, на жаль, є більш стійкими, ніж тканинні клітини. Вони не руйнуються а ні в процесі приготування, а ні слиною та під час петравлення їжи в організмі людини... Дріжджові клітини-вбивці вбивають чутливі, менш захищені клітини організму шляхом виділення в них отруйних речовин малої молекулярної ваги.
Токсичний білок діє на плазмові мембрани, збільшуючи їх проникність для патогенних мікроорганізмів та вірусів. Дріжджі потрапляють спочатку у клітини травного тракту, та потім вже у кров'яне русло. Термофільні дріжджі розмножуються в організмі в геометричній прогресії і дозволяють патогенній мікрофлорі активно жити і розмножуватися, пригнічуючи нормальну мікрофлору, завдяки якій у кишечнику можуть вироблятися при правильному харчуванні і вітаміни групи В, і незамінні амінокислоти.
Найгрубішим чином порушується діяльність усіх органів травлення: шлунка, підшлункової залози, жовчного міхура, печінки, кишечника і т.д.
Шлунок зсередини покритий особливою слизовою оболонкою, стійкою до дії кислоти. Однак якщо людина зловживає дріжджовими продуктами та кислотоутворювальною їжею, то шлунок не може довго цьому протистояти. Опік призведе до утворення виразок, з'явиться біль і такий поширений симптом, як печія.
Уповільнюється евакуація токсичних мас із організму, утворюються газові кишені, де застоюються калові камені. Поступово вони вростають у слизові та підслизові шари кишечника. Секрет органів травлення втрачає свою захисну функцію та знижує травну. Недостатньо засвоюються і синтезуються вітаміни, не засвоюються належним чином мікроелементи і найважливіший з них - кальцій. (Лікарі з жалем відзначають критичне зниження рівня кальцію в крові у дітей. Якщо раніше він становив 9-12 одиниць (у нормі), то зараз не досягає і 3!) Патогенні мікроорганізми проникають через стінку кишечника та потрапляють у струм крові. Мікробна, грибкова, вірусна, паразитарна флора з легкістю проникає в організм. Порушуються обмінні процеси на клітинному рівні. Змінюється біохімічний склад крові. Сповільнюється рух крові судинами, утворюються мікротромби. Зношується лімфатична система. Нервова тканина зазнає різноманітних дистрофічних змін.
Хліб на хмелевій заквасці містить усі незамінні амінокислоти, вуглеводи, клітковину, вітаміни Bl, B7, РР; мінеральні речовини: солі натрію, калію, фосфору, заліза, кальцію, а також мікроелементи: золото, кобальт, мідь, які беруть участь у виробленні унікальних дихальних ферментів.
Хліб на хмільовій заквасці дає максимальний сокогонний ефект, тобто активно витягує з підшлункової залози, печінки, жовчного міхура ферменти та інші необхідні для повноцінного травлення речовини, що покращують моторику кишечника. Людина, яка вживає такий хліб, наповнюється енергією, перестає хворіти на простудні захворювання, у неї виправляється постава, відновлюється імунітет.
Інформація про шкоду вживання хлібопродуктів з пекарських дріжджів повільно, але впевнено входить у свідомість людей. Вчені, які займалися вивченням цього питання, натрапили на джерела з гітлерівської Німеччини, де говорилося, що ці дріжджі вирощувалися на людських кістках, якщо слов'яни не загинуть у війні, то вони загинуть від дріжджів. Нашим спеціалістам не дозволили зробити посилання на джерела, скопіювати їх. Документи були засекречені…
Багато хто сьогодні пече бездріжжовий хліб сам. Починають відкриватися міні- хлібопекарні. Цей недрожжевий хліб поки що дорогий, але зникає миттєво. Потреби випереджають пропозицію...
Інші статті
- Приготування Молодих сирів (Бринза, Адигейський, Осетинський, Моцарелла молода)Найпростіші сири, на одному ферменті без заквасок, з сирого молока. Це те, з чого потрібно починати своє знайомство з сироварінням!Повна версія статті