Кошик
2271 відгук
Ознайомтесь як саме ми оброблюємо Ваше замовлення →Хочу знати :)

Зверніть будь ласка, увагу - по технічним причинам в понеділок, 10.03.2025р буде не робочий день! Далі стандартно: Ми працюємо. Мобільний зв'язок не .стабільний. До 13год телефон вимкнений! По будь яким питанням пишіть у Viber +380635338733. За стандартним графіком - замовлення оформлені у п'ятницю після 18год, суботу та неділю - оброблюються у понеділок, після 13год.

+380 (63) 533-87-33
+380 (97) 464-00-26
інтернет-магазин "ЗАКВАСОЧКА"
Кошик

РІКОТТА

РІКОТТА

Рікотта – традиційний італійський сир. Виготовляється він із сироватки молока, що залишається після виробництва інших сирів. Назва походить від італійського слова “ricottura”, що означає “повторне варіння”. 

Цей сир має нейтральний смак, тож підходить для використання як в солодких стравах, так і солоних.

Рікотта сама по собі смачна намазка на хліб чи тост. Можете додати до сиру що завгодно, на свій смак - вичавлений часник, слайси перцю чилі, подрібнений кріп та шматочки слабосолоного лосося, паприку, мед. На сніданок додайте до рікотти джем, фруктове чи ягідне пюре. Якщо готуєте макарони, додайте кілька ложок сиру в гарячу пасту або до соусу. Рікотта може бути повноцінним замінником кисломолочного сиру у багатьох стравах. Але на відміну від нього набагато корисніша і не буває кислою.

Сир рікотта містить велику кількість білка. В 100 г близько 14 грамів - максимально легко засвоюваного сироваткового білка. Жоден інший продукт не дає нам стільки білка, який засвоюється так легко і у повному обсязі. Це особливо важливо для дітей і літніх людей, а також для спортсменів.

Сироватковий протеїн нормалізує параметри артеріального тиску, відновлює та сприяє будівлі м'язів і тканин організму.

Рікотта багата фосфором, цинком, у цьому сирі величезна кількість кальцію, який так потрібний нашому організму, у будь якому віці. Ці елементи необхідні для зубів, структури кісток, що особливо важливо для дітей та жінок старше 50 років, коли кістки починають втрачати колишню щільність.

Також у цьому молочному продукті містяться вітаміни А, Е, групи В і навіть В12. Цей вітамін рідко зустрічається не у м'ясних продуктах. Він необхідний для підтримки правильного функціонування серця, системи кровообігу та мозку, для нервової системи, імунітету, зору.

Одночасно цей сир містить усі 9 незамінних амінокислот, якими ми повинні забезпечувати собе у щоденному харчуванні.

 

Рецепт виготовлення Рікотти:

Сироватка повинна бути ДУЖЕ свіжою! навіть через 2 години Рікотта вже може не вийти.

На 4-5л дуже! свіжої сироватки від сиру (можна замінити до 500мл сироватки молоком)

знадобиться 60мл оцту або лимонного соку

Нагрійте сироватку до 90*С, помішуючи.

Додайте оцет в сироватку і перемішайте.

Продовжуйте нагрівати сироватку на маленькому вогні, зрідка акуратно помішуючи по дну каструлі.

Пластівці Рікотти будуть спливати і збиратися на поверхні - збирайте їх шумівкою і викладайте на "шапочку" чи марлю. З часом сироватка стане прозора, зеленуватого кольору, тобто Ви зберете весь білок, що залишився після ферментації молока.

Для ніжного сиру дайте стекти сироватці, для більш щільного і твердого залиште у формі з невеликим гнітом.

Перекладіть сир в харчовий контейнер і поставте в холодильник. Можна зберігати в холодильнику до 1 тижня. Також можна відразу додати сіль, будь які приправи... і перемішати.

 

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner